800-900 g Picnicbog 
10-12 potatisar 
1 stor gullök
5-6 st vitlöks klyftor
2 st morötter 
4 cm rotselleri
5-6 cm purjolök
1 st chilli utan kärnor
2 st köttbuljongtärning
1 1/2-2 msk Torkad timjan
10 st vitpeppar korn
Salt & peppar

Smaksättning (valfritt):
2 kött/grönsaksbuljong
1 liter vatten
torkad timjan
Salt/peppar
(Reducera till ca 5dl återstår)

Garnityr:
Ärtor
Hackad persilja


Börja med att tärna köttet och potatisen i mindre bitar. 
Tärna löken och rotselleri. Skiva morötter. Hacka chillin och purjo. 
Börja med att fräsa köttet och löken. 
Lägg ner resten i en stor kastrull fyll med vatten. Lägg i buljongtärningarna och vitpepparkornen (helst i en tesil) och salta.  Låt den koka länge, ju längre på spisen desto bättre blir det. Köttet ska falla sönder. Minst 2-3 timmar. Späd ev med smaktillsatsen. 

Smaklig spis!


soppa,

Kommentera

Publiceras ej