Kycklingen:
4 kycklingfiléer
1 pkt bacon i skivor
1 mozzarella
6 soltorkade tomater
1 knippe basilika (alt fryst)
1/2 rödlök
Salt/peppar
Gräslök (till garnityr)

Tomat och sparrissallad:
1 ask körsbärstomater
1 knippe sparris
(Ev en näve babyspenat)
Balsamico
Flingsalt

Såsen:
Skyn av kycklingen 
1/2 rödlök
3-4 dl grädde
1 msk kycklingfond

Dela upp kycklingfiléerna som fjärilar, salta och peppra. 

Fräs upp baconen, nästan kraperstekt och fördela i de öppna filéerna. Skiva de soltorkade tomaterna, mozzarellan, rödlöken och basilikan och fördela även dem. 

Rulla ihop filéerna och fäst med tandpetare. Salta och peppra. 

Fräs i en panna för yta, stek sen klart i ugnen i 200 gr. 

Ångkoka sparrisen (och ev babyspenat), salta. 
Blanda med delade körsbärstomater och ringla över lite balsamico och ev mer flingsalt. 

När kycklingen vilar, fräser vi rödlöken i stekskyn med lite smör/olja. Tillsätt grädde och fond. Smaka av med salt och peppar. 

Sila av såsen och servera. 
(OBS! Kom ihåg att ta bort tandpetarna. 😉)


bacon, kyckling,

Kommentera

Publiceras ej