1 kg nötkött av typ högrev, skuret i tärningar.
1-2 färsk chilipeppar, skivad
2 gula lökar, hackade
2 vitlöks klyftor, finhackat eller pressade
2 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver, chipotle
1/2 tsk cayennepeppar
2 tsk spiskummin
500 g krossade tomater
1 köttbuljong tärning
1 msk kalvfond
3 dl vatten
2 dl vetemjöl
Salt/svartpeppar
600 g konserverade kidneybönor
2 msk färsk koriander, hackad
Olja till stekning
Fräs lök, vitlök och färsk chili mjuk i olja. Lägg åt sidan.
Rulla köttbitarna i smaksatt vetemjöl (salt och peppar), skaka av köttet i en sil. Stek på för att få en yta i olja och för sedan samman köttet med löken/chilin.
Tillsätt de krossade tomaterna, buljongtärningen, vatten och de torra kryddorna. Koka ihop och smaksätt ev med koncentrerad kalvfond. Låt puttra i ca 2-3 timmar. Rör om då och då.
Innan servering tillsätts bönorna och den färska koriandern. Servera med tortilla bröd, gräddfil och ev chili/koriander efter smak.
Smaklig spis!

chili,
mexikanskt,